Har du spørgsmål til Gecko Booking?

Vi hjælper gerne :)

Spørgsmål til Gecko Booking?

Er du i tvivl om hvorvidt Gecko Booking er noget for dig, eller har du andre spørgsmål? Så hører vi rigtig gerne fra dig!

Felter markeret med * er påkrævede

+45 7027 1699 info@gecko.dk Log ind Online booking- & administrationssystem - Nemt og enkelt

Vejledninger - Oprettelse af hold/kursus

Oprettelse af hold/kursus

Som alle andre ydelser skal hold/kursusydelser oprettes før de kan bookes af kunder. Foruden at oprette selve ydelsen skal man som hovedregel oprette en ny kalender, hvori hold/kursusydelsen kan bookes. Selve ydelsen kan oprettes på ydelsesoversigten, der kan tilgås under menupunktet 'Indstillinger' -> 'Ydelser'.

Du har øverst på ydelsesoversigten mulighed for at oprette nye ydelser. Hvis du har oprettet flere kundegrupper, skal du huske at vælge hvilken kundegruppe du ønsker at oprette ydelsen i. Dette gøres øverst på ydelsesoversigten ved ud for 'Vis ydelser til kundegruppe' at vælge den ønskede kundegruppe.For at oprette en ny hold/kursusydelse skal du først indtaste holdet/kursets navn. Det kunne f.eks. være 'Spinning' eller Journalistkursus'. Vær opmærksom på at det også er dette navn, kunden kan se, når vedkommende ønsker at booke ydelsen. Herefter skal du vælge, hvilken type ydelse det drejer sig om. Hvis du som i dette tilfælde ønsker at oprette en ydelse, der repræsenterer et hold eller et kursus, skal du vælge typen hold/kursus. Herudover skal du notere prisen for ydelsen i kroner samt hvor lang tid ydelsen varer. Det er meget vigtigt, at du vælger den korrekte tid, da det er her, du fortæller systemet hvor lang tid der skal bookes. Under 'Kunden ser' har du mulighed for at bestemme, hvor lang tid kunden skal se, at ydelsen varer, når han/hun ønsker at booke ydelsen. Ved at aktivere ydelseslinks under avancerede indstillinger, får du mulighed for at kunne vælge typen 'link', hvor du kan aktivere links til en specifik ydelse, f.eks. til et specifikt hold/kursus. Se indstillingerne for Ydelseslink for mere information.

Slutteligt skal du vælge, hvorvidt ydelsen skal udbydes på alle kalendere eller om du vil tilmelde ydelsen manuelt på de kalendere, der skal udbyde ydelsen. Ved hold- og kursusydelser anbefales det at du altid vælger at tilmelde ydelsen manuelt, da ydelsen som hovedregel kun skal udbydes på én kalender (Se nedenfor).

Når du har indtastet ovenstående informationer, oprettes ydelsen ved at trykke på 'Opret ydelse'. Ydelsen er nu oprettet! Det er dog vigtigt, at du huske at ændre hold/kursusydelsens indstillinger så de svarer til det ønskede. F.eks. oprettes holdet/kurset som udgangspunkt til kun at bestå af én plads, hvilket sjældent er tilfældet. Ydelsens indstillinger ændres ved at trykke 'Ret' under kolonnen 'Indstillinger' ud for hold/kursusydelsen (Se Indstillinger for mere information).


Bemærk! Når ydelsen først er oprettet, er det ikke længere muligt at ændre ydelsens varighed. Hvis dette ønskes, skal der oprettes en ny ydelse med de korrekte informationer, hvorefter den originale slettes.


Foruden at oprette selve hold/kursusydelsen skal ydelsen som alle andre ydelser også tilknyttes en kalender, hvori den kan bookes. Det anbefales som hovedregel, at der oprettes en ny kalender til formålet, dvs. at der f.eks. oprettes en kalender 'Spinninghold' til ydelsen 'Spinning'. Dette bør gøres for at undgå fejl.

Når den nye kalender er oprettet, skal du huske at indstille kalenderens arbejdstider. Arbejdstiden skal oprettes så den passer præcist med at holdet/kurset kan bookes på det ønskede tidspunkt. Det vil sige, at hvis du ønsker at have et fast spinninghold hver tirsdag og torsdag fra kl. 16:00-17:00 opretter du en arbejdstid, der gælder tirsdag og torsdag i intervallet fra 16:00 til 17:00.


Bemærk! Husk at ydelsens varighed skal kunne placeres inden for kalenderens arbejdstid. F.eks. kan en ydelse, der varer 50 minutter, ikke placeres, hvis kalenderen kun er åben i 45 minutter.


Det er vigtigt, at der kun oprettes de arbejdstider, der er behov for. Hvis arbejdstiden f.eks. oprettes til at vare 2 timer, men holdet/kurset kun varer en time, vil kunderne kunne booke holdet/kurset med forskellige starttidspunkter.

Når de korrekte arbejdstider er oprettet, skal du huske at aktivere holdet/kurset på den pågældende kalender. Dette gøres under kalenderens indstillinger.

Holdet aktiveres ved at markere boksen 'Aktiv?'. Husk at trykke 'Opdater'. Holdet er nu aktivt og kan bookes, hvor der automatisk bookes i denne kalender.


Bemærk! Husk at deaktivere andre ydelser, der eventuelt automatisk er aktive på kalenderen!


 


Prøv en gratis og uforpligtende demo af GECKO Booking

Udfyld formularen, og vi sender dig en demo hurtigst muligt.

 

Felter markeret med * er påkrævede