Har du spørgsmål til Gecko Booking?

Vi hjælper gerne :)

Spørgsmål til Gecko Booking?

Er du i tvivl om hvorvidt Gecko Booking er noget for dig, eller har du andre spørgsmål? Så hører vi rigtig gerne fra dig!

Felter markeret med * er påkrævede

+45 7027 1699 info@gecko.dk Log ind Online booking- & administrationssystem - Nemt og enkelt

Åbn kasse


Indholdsfortegnelse

16.3  Åbn kasse
   16.3.0  Vend bon

16.3 Åbn kasse

Før at det er muligt at benytte kassesystemet, skal du åbne en kasse. Du kan aktivere, så du får vist aftenens kassebeholdning. Det er kun i en åben kasse, at betalinger kan gennemføres. Som udgangspunkt kan du åbne ligeså mange kasser på samme tid som du ønsker. Det er dog under kasseapparatets indstillinger muligt at indstille, at kun én kasse må være åben ad gangen (Se Kasseapparat(er) for mere information).   

Har du flere kasseapparater, vælger du det ønskede kasseapparat i drop-down menuen i øverste højre hjørne. Herefter skal du optælle, hvor mange kontanter der er i kassen, før den åbnes. Du kan vælge at indtaste det beløb, der er kontant i kassen, direkte i feltet eller du kan vælge at trykke på (C). Herved åbnes en optæller, der kan hjælpe med en hurtig optælling af den kontante kassebeholdning.

Når kassen er åbnet, kan du under dette punkt nu se dine bonner, det der er omsat for i kassen, samt udtræk.


Når du trykker på (C) popper følgende vindue op.  Du kan her indtaste antallet af hver enhed, hvorefter systemet automatisk vil udregne totalbeløbet. Ved at trykke på 'Overfør beløb' overføres beløbet automatisk til feltet.

Når den kontante kassebeholdning er indtastet, skal der trykkes på 'Åben kasse'. Kassen er nu åbnet og du overføres automatisk til kassen.


Bemærk! Hver gang du åbner en ny kasse, tildeles denne kasse et ID, et såkaldt kassenummer. Som standard tildeler GECKO Booking automatisk kassenumre til dine kasser, men du kan vælge at indstille dine egne kassenumre. Dette kan f.eks. være relevant, hvis du skifter til GECKO Booking efter at have brugt et andet system og gerne vil fortsætte med at anvende samme kassenummerrække. Brugen af egne kassenumre aktiveres under 'Avancerede indstillinger' -> 'Back-end' -> 'Kassenumre' (Se den separate vejledning Generel vejledning for mere information).


16.3.0 Vend bon

Du har her mulighed for at vende en bon, dvs. refundere et beløb, så det trækkes ud af kassen. Det er ikke muligt at gøre dette direkte fra en gennemført bon, da der skal være mulighed for at kunne lægge admin-login på, via "åben kasse" under loginindstillinger.

Ang. pointprogrammet: Hvis der er optjent point på en bon, og bon'en bliver vendt, så vil eventuelle point blive tilbageført på kundens profil.


Bemærk! Det er også muligt at vende en bon fra en lukket kasse (via udtræk). Men så vil modregningen ske i den åbne kasse, dvs. ikke i den kasseopgørelse, man tog bonen fra.Når man vender en bon, hvor der er tilknyttet værdikort, kan man annullere kortet.

Har man lavet indberetning til SFDK, så vil man kunne indsende en kreditnota til SFDK.
Begge funktioner sker automatisk, såfremt der er sat flueben.


 


Prøv en gratis og uforpligtende demo af GECKO Booking

Udfyld formularen, og vi sender dig en demo hurtigst muligt.

 

Felter markeret med * er påkrævede